Özlüce'de Şiire Kapı Açtık

“Şiir sözün unutulmayanıdır. En güzel sözler şiir biçiminde söylenen sözlerdir ve gök kubbenin altında en uzun yaşayan sözler de şiir kalıbına girerse yaşayabilir.” diye şiiri tanımlar İskender Pala.

Herkesin bir şiiri olmalı yaşamda. Bir de kelime kelime işlenen, mısra mısra dokunan şiir tadında bir yaşamı. Şiir inceliktir, sevgidir, duygudur. Şiir, yüreğin bilimidir. Söyleyemediklerimizdir şiir ve susarak söylediklerimizdir.

21 Mart Dünya Şiir Günü’ne yönelik Türk Dili ve Edebiyatı zümresi ve Güzel Konuşma ve Yazma Kulübü iş birliğiyle okulumuzda serbest temalı şiir klibi hazırlama yarışması düzenledik. Yarışma sonunda birinci 9-B sınıfından Dicle A., ikinci 9-E sınıfından Hasan D. ve 11-C sınıfında Yakup Ege V., üçüncü 11-A sınıfından Bekir Mert Ç. olmuştur.  Dereceye giren bu eserler 29 Mart tarihinde Bilgisayar öğretmenimizin desteğiyle zoom üzerinden tüm sınıflarda izlenmiştir. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Yayın: 04.04.2024 - Güncelleme: 04.04.2024 09:12 - Görüntülenme: 95