Ayın Kitabı:Açlık

"Ayın Kitabı " etkinliğimizde bu ay Knut HAMSUN'un AÇLIK romanını okuyup değerlendirdik. Andreas, kiralık bir odada yarı aç, sefil bir hayat sürmektedir. Çok yoksuldur. Birkaç gazetede yayınlanan yazısından aldığı paralarla karnını doyurmaya çalışmaktadır. Kahramanımız çoğu zaman parklarda kalmakta yazılarını da sokaklarda yazmaktadır.  Çok aç kaldığı zaman üstündeki eski püskü giysilerini satar karnını doyurmaktadır. Fakat asla ideali olan yazarlıktan vazgeçmez Andreas sokaklarda yazarlığı için çok zengin bir malzeme ile karşılaşır. Hiç tanımadığı insanlarla dost olur, onlar hakkında zihninde hayaller kurar. Hayal gücü çok geniştir. Yazma tutkusu ona inanılmaz şeyler yaptirır. Sürekli zihnindeki kurgularla gerçeği birbirine karıştırır. Açlıktan ne yapacağını şaşırmış durumdadır. Artık yerde bulduğu bir portakal kabuğunu kemirmek zorunda kalır. Dilinin altına bir taş koyarak açlığını bastırmaya çalışır. Gururunu bir kenara bırakıp dilenmeye kalkışır; fakat bir şey elde edemez.  Sonra mı ne olur? Merakınızı daha fazla gidermeyelim. Bir yazar nasıl olunurun cevabını veren kitap bizi derin bir iç yolculuğuna götürüyor. Adeta yazar olunmaz yazar doğulur, sözünü benliğimize bir çekiçle vura vura anlatıyor. Kitap Knut HAMSUN'un adının duyulmasını sağlayan ilk kitabı. Mutlaka okunması gereken kitaplar arasında. Kitap sunumuna danışmanlık eden öğretmenimiz Hacer M. ile sunumu gerçekleştiren tüm öğrencilerimize teşekkürlerimizle. Kitapla kalın.

Yayın: 30.04.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 13:44 - Görüntülenme: 84